Ceremonieel trouwen in Italië - Honeymoon Vakantie

Ceremonieel trouwen in Italië

Ceremonieel trouwen in Italië

Zeg het jawoord voor een perfecte bruiloft in Italië. Het organiseren van uw bruiloft in Italië moet een vreugdevolle gebeurtenis zijn zonder stress.

Contacteer ons

Interesse in een ceremonieel huwelijk of huwelijksfeest in Italië?

Trouwen in het buitenland onder meer in Italië zit terug in de lift na corona. Na de onzekere corona periode is trouwen in het buitenland opnieuw in trek.

Eén van de belangrijkste redenen die koppels verkiezen om wettelijk te trouwen in het buitenland is de namelijk de prijs van het totale plaatje.

Het huren van een huwelijkszaal in België inclusief receptie, feest, maaltijden en drank, bloemen, dj en noem maar op is meestal een pak duurder dan trouwen in het buitenland.

Een nieuwe trend die zich nu afspeelt is dat koppels eerst wettelijk trouwen in België in een intieme beperkte kring om daarna een kleine receptie voor beperkt genodigden te organiseren in of rond het stadhuis. Nadien gaat het ceremonieel trouwfeest in het buitenland door met vrienden, familie en kennissen. Alles wordt op voorhand geregeld en betaald zodoende de prijs op voorhand vastligt. Het grote voordeel hiervan is dat je het huwelijksfeest in buitenland combineert met de huwelijksreis.

Onze twee bestemmingen die reeds jaar en dag populair zijn bij onze honeymooners zijn de huwelijksreis bestemmingen Italië en Mauritius.

Mag het iets verder en exotischer zijn, dan is Mauritius de nummer één om er wettelijk of ceremonieel te trouwen.

Dichterbij is Italië nog steeds de place to be om er te trouwen of op huwelijksreis te vertrekken.

Honeymoon Vakantie organiseert al meer dan 15 jaar huwelijken, ceremonieel trouwen, bruiloften en privé evenementen in Italië.

Welke voordelen biedt Honeymoon Vakantie bij het organiseren van een wettelijk of ceremonieel huwelijk in Italië?

Waar kan er wettelijk of ceremonieel getrouwd worden in Italië?

Welke locatie jullie ook kiezen voor het wettelijk of het ceremonieel huwelijk in Italië, onze ervaren tweetalige weddingplanners ter plaatse helpen jullie graag met het kiezen van de juiste locatie, de perfecte setting van de ceremonie, de huur van de villa of het hotel, de keuze van de maaltijden, de fotograaf, bloemstukken, muziek, enz.

Jullie wettelijke of ceremoniële trouw in Italië wordt ongetwijfeld de mooiste dag van jullie leven.

Onze meest verkochte huwelijksbestemmingen in Italië zijn:

Toscane, Rome, Venetië, Firenze, het Garda meer, Sorrento, het Como meer, Positano en Ravello

Meestal verloopt het wettelijk huwelijk in een prachtig Italiaanse stadhuis in prachtige steden of het platteland. De stadhuizen van deze Italiaanse steden zijn meestal eeuwenoude palazzo's, met originele fresco's en andere historische architectonische details.

Een ceremonie bruiloft gaat vaak door in een villa, een hotel of in een romantisch kerkje, een middeleeuws kasteel, een prachtige Italiaanse tuinen, of zowat elke andere locatie die jullie kunnen bedenken. Het feest kan dan nadien perfect doorgaan in het gekozen verblijf zoals een een elegante villa uit het Renaissance tijdperk of een andere leuke afgehuurde locatie.

Zijn jullie al wettelijk getrouwd in België of wensen jullie de huwelijksbeloften opnieuw te vernieuwen in Italië, alles kan zorgeloos door ons georganiseerd worden op voorhand.

honeymoon vakantie Italië

honeymoon vakantie Italië

Hoe gaat het organiseren van een wettelijk huwelijk in zijn werk?

Eerst en vooral wordt in een eerste vrijblijvend gesprek op kantoor nagegaan welke jullie verwachtingen zijn. Zie dit zoals het bezoek aan een feestzaal of het kiezen een feest organisator in België. Vanop afstand zonder voorafgaand plaatsbezoek kiezen jullie ongetwijfeld ook jullie huwelijkszaal of droomlocatie niet. Daarom is een eerste kennismaking op kantoor van belang.

Volgens het vooropgestelde budget wordt er door ons nagezien welke de mogelijkheden zijn en welke huwelijkslocaties er in aanmerking kunnen komen. Ligt het voorstel in de lijn van de verwachtingen, dan gaan wij aan de slag. Hou rekening dat het volledig uitwerken van een huwelijk op maat veel tijd in beslag neemt aan onze kant. Wij contacteren de locaties ter plaatse en zien na welke vrije data er mogelijk zijn, de hotels en dienstverleners worden gecontacteerd om hun gepersonaliseerd voorstel over te maken, enz.

Hiervoor vragen wij een opstartkost afhankelijk van het soort huwelijk er dient georganiseerd te worden.

Zo wie zo begint bij een wettelijk huwelijk of een ceremonieel huwelijk met de locatie en de datum:

  1. Kies jullie droomlocatie in Italië

  2. Kies jullie type huwelijk hetzij wettelijk of ceremonieel trouwen in Italië

  3. Kies extra's zoals vervoer, maaltijden, excursies, enz.

  4. Ontvang jullie voorstel en waar nodig kunnen we dit nadien samen fine tunen tot jullie droomhuwelijk

Trouwen in het buitenland - Wettelijk trouwen in het buitenland

Wat kost een huwelijk in Italië?

Aangezien onze meeste klanten volledig voor maatwerk kiezen, liggen de bedragen vrij uiteenlopend. Daarom hebben we enkele standaardpakketten uitgewerkt om een idee te geven omtrent budget.

Romantisch trouwen in Siena op de middeleeuwse toren met een prachtig zicht op de stad

Het ceremonieel huwelijk voor jullie twee inclusief fotograaf voor 2 uur op het dakterras in Siena

Maximum 20 genodigden op het unieke dakterras. Opmerking er is géén lift aanwezig

Prijs inclusief aankleding, wedding coördinator, bloemen, foto cd vanaf 3.999 euro voor het pakket

Uiteraard kunnen extra's zoals verblijf, transport, diner, muziek erbij geboekt worden. De prijs hiervan is sterk afhankelijk van het aantal personen, categorie luxe, enz.

Wettelijk trouwen aan het Como meer in de exclusieve Villa di Balbianello

Het huwelijk voor jullie twee inclusief de wettelijke documenten van het stadhuis en voltrekking van het huwelijk

De huwelijksceremonie aan het Como meer in de Villa di Balbianello

Deze unieke locatie aan het meer waar scenes uit James Bond Casino Royale en Star Wars zijn opgenomen is een echte droomlocatie

Alle toeslagen voor het stadhuis, aankleding, stoelen, bloemen

Enkel op maandag, woensdag en zaterdag trouwen mogelijk van 10.00u tot 19.00u

Maximum 10 genodigden, extra genodigden op aanvraag

Prijs inclusief aankleding, wedding coördinator en bloemen vanaf 7.999 euro voor 10 personen

Receptie nadien of diner extra mogelijk. Uiteraard kunnen extra's zoals verblijf, fotograaf, transport, diner en muziek erbij geboekt worden. De prijs hiervan is sterk afhankelijk van het aantal personen, categorie luxe, enz.

De prachtige Villa del Balbianello verheft zich op een adembenemend steile kaap boven het Comomeer. De loggia biedt een prachtig uitzicht op het majestueuze meer: enerzijds zien jullie het Tremezzina-gebied, dat uitkomt op het hart van het meer, terwijl aan de andere kant naar het eiland Comacina ligt.

De highlight van deze villa is de panoramische terrastuin, die wordt gedomineerd door de elegante loggia. De tuin is een echt meesterwerk, waarin elke element zicht heeft op het meer. Villa Balbianello is een van de beste locaties om van uw bruiloft te genieten. Zowel burgerlijke huwelijken als ceremonieel of symbolisch trouwen kunnen zich hier plaatsvinden.

Contacteer ons vrijblijvend voor een uitgewerkt huwelijk op maat in de Italië volledig samengesteld volgens jullie budget en persoonlijke voorkeur.

huwelijksreis naar Italië
honeymoon vakantie Italië
honeymoon reis
Trouwen in het buitenland - Wettelijk trouwen in het buitenland
Trouwen in het buitenland