Huwelijksreis naar Bali

trouwen op Bali

Huwelijksreis naar Bali

Bali is de ideale huwelijksreis bestemming tijdens onze zomermaanden. Combineer cultuur, traditie en geniet van de vele prachtige vergezichten. Verblijven doen jullie met zijn twee in een romantisch boutique hotel met zicht op de rijstvelden of de helderblauwe zee.

Contacteer ons

Onze favoriete bestemmingen voor huwelijksreizen en honeymoon vakanties

Huwelijksreisbestemming Bali

Op huwelijksreis naar Bali of toch liever ter plaatse ceremonieel trouwen op Bali?

Ben je onlangs verloofd en geïnteresseerd om ceremonieel te trouwen op Bali of ter plaatse een bruiloft te houden? Of liever in België wettelijk trouwen en wensen jullie nadien een huwelijksreis naar Bali, dan ben je bij Honeymoon Vakantie aan het juiste adres.

Met zijn rijke cultuur en aangenaam klimaat zal uw huwelijksfeest of huwelijksreis op Bali een absolute topper worden. Aangezien dit eiland een enorme overvloed aan prachtige trouwvilla's, trouwlocaties, chique hotels en resorts heeft, worden jullie als trouwkoppel verwend met verschillende extra's.

Vele hotels bieden voor huwelijksreizen naar Bali vaak interessante kortingen aan voor de bruid. Uiteraard kan er eerst een leuke rondreis gemaakt worden met romantische verblijven in Ubud of het noorden van het eiland. Zo wisselen jullie perfect cultuur, natuur, avontuur en strandvakantie af.

Met Honeymoon Vakantie helpen we je graag verder om het ceremonieel huwelijk of jullie huwelijksreis tot in puntjes verder uit te werken.

Trouwen op Bali

Hoeveel kost een huwelijksreis naar Bali of een ceremonieel huwelijk op dit godeneiland?

Een huwelijksreis richting Bali start vanaf een 2.750 euro per persoon inclusief vlucht en verblijf. Mag het iets meer luxueus zijn, hou rekening dat er vlug 1.000 euro per persoon bijkomt. Veel hangt af van wanneer je uw huwelijksreis of trouwfeest reserveert. Hoe dichter bij de gewenste vertrekdatum, hoe duurder de vluchtprijs.

Voor de kost van een ceremonieel trouwfeest op Bali zijn de prijzen sterk afhankelijk van het aantal genodigden, de locatie, de aankleding, enz.

Als je het nog steeds niet zeker weet, hieronder vinden jullie enkele van de meest voorkomende soorten bruiloften op Bali.

Huwelijksfeest of ceremoniële trouw op het strand in Bali

Als je uitkijkt naar een eenvoudige en bescheiden bruiloft, is een strandhuwelijk één van de beste manieren om door te gaan. Deze bruiloften zijn eenvoudig en toch ongelooflijk romantisch. Enkel met zijn twee trouwen, of toch liever met familie of vrienden, alles kan. Wij zorgen voor de getuigen, de wedding coördinator en alles wat jullie wensen om het een onvergetelijke dag ervan te maken.

Omdat de locatie meestal op één van de iconische stranden van Bali is, krijg je een aantal ongelooflijke foto's van jullie bruidloft of trouwfeest op Bali. De meeste strandhuwelijken zijn echter geen privéaangelegenheid, aangezien de stranden op Bali openbaar zijn.

Via onze lokale wedding planner gaan we resoluut op zoek naar een strand met maximale privacy. Als jullie een strandhuwelijk op Bali wensen, is de kans groot dat de bruiloft of het ceremonieel huwelijk deel uitmaakt van een bestaand resort of restaurant. 

Enkele voordelen van trouwen op een strand

 • Eenvoudige ceremonie

 • Gelegen te midden van een prachtige, romantische achtergrond nl. de blauwe zee

 • De prachtige stranden zijn ideaal voor trouwfoto's

Enkele nadelen van trouwen op een strand

 • Op Bali zijn alle stranden openbare ruimtes. Hou rekening mee dat een strandhuwelijk in theorie nooit 100% privé kan zijn. Pas op voor hotels die een "privéstrandhuwelijk" beloven

 • De bruiloft kan worden gesaboteerd als het weer niet in je voordeel is (in geval van buien)

 • Deze bruiloften zijn vaak onderdeel van een bestaand restaurant of resort, wat weer ten koste gaat van uw privacy

 • Het klimaat kan te warm zijn voor de gasten aangezien er meestal géén zonwering aanwezig is op het strand

 Balinees huwelijk in een luxe strandhotel of boutique hotel

De meeste resorts voor huwelijksreizen naar Bali zijn te boeken vanaf een startprijs van 2.000 euro. De prijs kan ook oplopen afhankelijk van het aantal gasten, het type resort en de wensen.

Deze bruiloften kunnen luxueus zijn en het is ook gemakkelijk om kamers extra bij te boeken voor uw familieleden en vrienden. Dit is een ​​ideale optie voor iedereen die in alle comfort wil genieten van een bestemmingshuwelijk.

Omdat de bruiloft plaatsvindt in een prachtig resort, heb je meer kans om een ​​plan-B te hebben in geval van hevige regenval, aangezien de meeste van deze resorts een overdekte locatie hebben.

Resortbruiloften maken ook plaats voor uitstekende cateringmogelijkheden zowel in open lucht als overdekt.

 Voordelen:

 • De catering wordt verzorgd door de resortvertegenwoordigers, keuze tussen vaste menu's of à la carte

 • U kunt kiezen uit meerdere resorts tegen verschillende prijzen

 • Resortbruiloften zijn ideaal voor het houden van uitgebreide of persoonlijke ceremonies

 • De meeste resorts hebben ook overdekte locaties waar het plan B kan zijn in geval van slecht weer

 • Met resortbruiloften kunnen wij jullie exclusieve deals en kortingen aanbieden op groepsaccommodaties

Sommige hotel resorts hebben een eigen wedding chapel voor kerkelijke huwelijken. Meestal wordt er in de tuin of op het strand getrouwd van het gekozen hotel. 70 procent van onze klanten kiest voor een tradioneel ceremonieel huwelijk. Slechts 30 procent geeft de voorkeur aan een typische Balinees huwelijk met lokale gewoontes en klederdracht.

Ceremonieel trouwen op Bali in een villa

 Ideaal voor iedereen die op zoek is naar meer privacy is een huwelijk in een privé villa een uitstekende keuze voor een intieme bruiloft op Bali.

Het meest onderstrepende kenmerk van een villahuwelijk is misschien wel het feit dat ze veel meer privacy bieden. In tegenstelling tot resorts die nog steeds openbaar eigendom zijn, bieden privé villa's u het gemak van een echt intieme bruiloft.

In vergelijking met resort- of hotelbruiloften is de catering meestal niet inbegrepen bij het huren van een villa. Dit betekent vaak dat je de catering bijkomend dient bij te reservern. Een huwelijksfeest- of trouwceremonie op Bali kan perfect in een eigen villa al dan niet met privé zwembad.

Voordelen:

 • Het biedt een echt intieme en luxe ervaring

 • Uiterst flexibel qua thema's, aankleding, catering en het feest kan tot in de vroege uurtjes ongestoord verder uitlopen

 • Bruiloften in privévilla's bieden een hogere mate van privacy in vergelijking met andere bruiloften

 Nadelen:

 • Duurder dan alle andere opties om te trouwen op Bali

 • Sommige villa's zijn misschien niet zo goed onderhouden als de foto's die je ziet op het internet. Dus, zelfs als je deze prachtige foto's hebt gecontroleerd, vraag je best altijd nog eens de weddingplanner om bijkomend deskundig advies. Zij kennen de locaties ter plaatse door en door.

 • Sommige villa's bevinden zich in afgelegen gebieden. Dit kan voor uw gasten het soms moeilijk maken om de villa vlot te bereiken

Wanneer is de beste reisperiode voor een honeymoon vakantie naar Bali?

Onze zomerperiode is de ideale reisperiode om naar Bali af te reizen

Welk hotel of resort kies je best voor een huwelijksreis naar Bali?

Enkele van onze favorieten verblijfplaatsen zijn de trendy design boutique hotels die we bezochten, of er zelf verbleven hebben. Onze persoonlijke voorkeur gaat voor deze exotische strandbestemming uit naar kleinschalige boho chique hotels waar je blootvoets in het zand kunt dineren met kaarslicht. Onder andere de Aman hotels en de Komaneka in Ubud zijn oogverblindende pareltjes. Enkele luxe villa's hebben ook prachtige infinity privé zwembaden.

Aangezien Bali als huwelijksreisbestemming populair is, ook voor aziatische en Australische koppels is vroeg boeken de boodschap.

Contacteer ons vrijblijvend voor een uitgewerkt reisvoorstel op maat naar Bali volledig uitgewerkt volgens jullie budget en persoonlijke voorkeur.

huwelijksreis Bali
trouwfeest bali
huwelijksreis naar Bali
honeymoon bali
huwelijksreis bali